המרכז הדרום קוריאני לבקרת מחלות מצא: נגיף הקורונה אינו מדביק מחדש את המחלימים ממנו. סקירת ספרות שנערכה במרכז, שבה נאספו ונותחו אלפי מחקרים ברחבי העולם, מראה כי המחלימים מנגיף הקורונה אינם נדבקים מחדש כאשר נחשפים שוב לווירוס. עוד התגלה כי הנדבקים מפסיקים להיות מידבקים בעצמם אחרי 10 ימים מהופעת הסימפטומים, ועל כן על משרדי הבריאות להקדים את מועד היציאה מבידוד.
בחודש מרץ עלתה הסברה כי חולי קורונה שהחלימו עלולים להידבק בשנית. זאת לאחר דיווחים של כמה מחלימים שנמצאו חיוביים זמן קצר לאחר שהדיגום בבדיקת ה-PCR הייתה שלילית. סקירת הספרות, לעומת זאת, מצאה כי גם אם הבדיקות של המחלימים חוזרות חיוביות - בגופם אין וירוסים בעלי פוטנציאל הדבקה.
באחד המחקרים ניסו חוקרים לבודד נגיפי קורונה שנלקחו מ-108 איש שנמצאו חיוביים אחרי שהחלימו וקיבלו תוצאות שליליות לנגיף בעבר. החוקרים מצאו כי לא ניתן לבודד את הנגיפים מגופם, על אף שנמצאו חיוביים לאחר תשובה שלילית. במקביל, עברו הנבדקים בדיקות סרולוגיה שאישרו כי בגופם רמות נוגדנים מסוג IgG המעידות על חיסוניות מפני הדבקה חוזרת.
החוקרים המשיכו ובדקו 790 אנשים שבאו במגע עם 285 חולי קורונה שנמצאו חיוביים לאחר תשובה ראשונה שלילית. מבין אנשי הקשר הללו, 27 נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה. אולם בדיקות אפידמיולוגיות שנערכו להם, גילו כי ההדבקה אירעה בשל חשיפה לחולים אחרים, ולא לחולה הקורונה שעימו היו בקשר קרוב.
הממצאים הללו עומדים בקו אחד עם מסקנות שהתקבלו עם פרוץ המגפה בקרב הרופאים שבעיר ווהאן, שם פרצה המגפה לראשונה. כבר אז דיווחו הרופאים כי אין כל עדות להדבקה חוזרת של חולים, וכי מקור התשובות החיוביות אצל חולים מחלימים שהיו שליליים, הוא ככל הנראה חלקיקי נגיף שנותרו בגופם, ללא כל פוטנציאל הדבקה או אלימות.
בתוך כך, פורסמה לאחרונה סקירת ספרות של האיגוד למחלות זיהומיות בסינגפור. מסקירת הספרות עולה כי חולי קורונה לוקים בתסמינים כיומיים עד 5 ימים לאחר ההדבקה הראשונית, וכי הם בעלי פוטנציאל להדביק אחרים למשך 7 עד 10 ימים לאחר תחילת הסימפטומים.
החוקרים מצאו כי חלוקת נגיפי הקורונה בגוף נפסקת לאחר השבוע הראשון, וכי מהשבוע השני לאחר המחלה, לא ניתן למצוא בגוף החולה נגיפים שיכולים לגרום למחלה או להדבקה. בעקבות הממצאים הללו, ממליץ האיגוד לרשויות הבריאות בעולם לקצר את משך הבידוד של החולים.